Jeugdteam van start in competitie

Jeugdteam van start in competitie

Volleybal uitgeest jeugd

Na de zomervakantie breidde de volleybalvereniging zich uit met een jeugdteam. In de eerste maanden maakten de leden op een speelse manier kennis met de basistechnieken van volleybal. Na dat enigszins onder de knie te hebben, werd wat extra aandacht besteed aan het serveren vanaf de zes-meterlijn en het (in drie keer) spelen zonder vangen. Het team ontwikkelde zich goed, zodat ze in de tweede helft van het seizoen reeds klaar waren voor deelname aan de competitie. Dat ging op 28 januari 2023 van start.

Acht ietwat gespannen, maar vooral blije gezichten verschenen afgelopen zaterdag in Sportcentrum Trias in Krommenie voor het spelen van hun eerste twee wedstrijden. Voor iedereen van Voluit was het nieuw en ze hadden al gauw in de gaten: er moest gespeeld worden tegen teams met ervaring. In de eerste wedstrijd kwamen ze dan ook nauwelijks aan serveren toe en moesten ze hun meerdere erkennen in het team uit Oostzaan.

Maar de meisjes en jongen lieten hun hoofd niet hangen. Na in de pauze een eigen ‘yell’ te hebben bedacht en wat bemoedigende woorden van de coach, trainers en ouders, verschenen ze vol goede moed opnieuw in het veld. In de tweede wedstrijd bleken ze een geduchte tegenstander te zijn voor het team uit Purmerend en kwamen ze zelfs op voorsprong. Helaas ging de servicebeurt in de slotfase nog naar het andere team dat alsnog de winst pakte.

Met opgeheven hoofd gingen de jeugdspelers terug naar Uitgeest. Twee keer verloren, maar ze lieten zich niet zomaar uit het veld slaan. Met nog wat meer trainingsuren en ervaring in het spelen van wedstrijden, worden ze wellicht ooit een team om bang van te worden.

Susanne

Geef een reactie